Halálos baleset Lajosmizse térségében

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást a halálos áldozatot követelő hármas karambol ügyében.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. február 4-én késő délután az 5-ös számú főútön, Lajosmizse térségében. A balesetben három személyautó volt érintett.

A nyomozás adatai szerint Felsőlajos irányából Lajosmizse felé közlekedett Opel Astra típusú személygépkocsijával egy 61 éves férfi és felesége. A főút 66-os kilométerénél ismeretlen okból áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen nekiütközött a szemből érkező, és szabályosan közlekedő Volvo típusú személyautónak. Az ütközés hatására az Opel árokba borult, míg a vétlen sofőr elvesztette az uralmát a járműve felett, átsodródott a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy szintén szabályosan közlekedő Renault Thalia típusú személygépkocsival.

A baleset következtében a Renault vezetője, egy 51 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A vele ütköző jármű 35 éves sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során. Az Opellel közlekedő idős házaspár nem sérült meg.    

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják az Opelt vezető 61 éves férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhetett. Ügyében az egyenruhások a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

A közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető!

Szöveg és fotó forrása: Police.hu