Túlméretes járműszerelvénnyel ütközött az autós

Súlyosan megsérült a személygépjármű vezetője és utasa a 2021 októberében, Polgárdi közelében történt balesetben. A rendőrség a napokban fejezte be az ügy vizsgálatát.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsít a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy sárkeszi férfit. A 30 éves gépkocsivezető 2021. október 16-án 19 óra körül egy túlméretes mezőgazdasági munkagépből és a hozzá kapcsolt vetőgépből álló járműszerelvénnyel – magkülönböztető sárga villogó használatával – a 6301-es számú úton Kisláng felől Polgárdi irányába közlekedett. A jármű sajátosságai, valamint az érintett útszakasz adottsága miatt a traktor bal oldali hátsó külső kereke megközelítőleg fél méter szélességben átlógott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba – ezen legszélesebb pontján nem volt kivilágítva -, és azzal nekiütközött a szemből szabályosan közlekedő, kislángi sofőr által vezetett személygépkocsi bal első részének.

A baleset során az autós és utasa is súlyosan megsérült.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségre továbbította.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu