Teherszállítóknak nagyon hasznos

A budapesti közlekedés megszervezését segíti a teherfuvarozók számára a Budapest Közút interaktív térképe, amelyen a korlátozott forgalmú övezetekről tájékoztatnak.

A Budapest Közút Zrt. az internetes felületén október végétől a fővárosi korlátozott forgalmú övezeteket színkódok szerint, térképes és műholdfelvételes utcanézetben jelenítik meg, és az egyes zónákra kattintva írásban is tájékoztatnak a korlátozás részleteiről. A felület a korlátozott zónákat felsorolásszerűen és zónakóddal is mutatja, így könnyebb a behajtási engedélyek kérvényezése. A felület szabadszavas cím szerinti keresőt és rakodóhely-információkat is tartalmaz. Az új megoldás a korábbi letölthető PDF-fájl megoldást váltotta le.

A budapesti védett, illetve korlátozott forgalmú teherforgalmi övezetekbe a behajtás engedélyköteles. Az engedély díjfizetéssel váltható meg, amit előzetes regisztrációt követően a TOBI teherforgalmi online behajtási információs-rendszer felületén lehet elindítani. A NiT Hungary a BKK Zrt.-vel kötött szövetségi megállapodásának köszönhetően a tagvállalkozásai számára 10%-os díjkedvezményt biztosít a teherforgalmi behajtási engedélyek megváltásához.

Szöveg és fotó forrása: kreszvaltozas.hu