BMW, köd, előzés, felelőtlenség

Az első felvételhez ezt fűzte a Bpiautosok.hu olvasója:

Letenye felől tartottam Nagykanizsa irányába. Nem voltam “mazsola”, de gyorsabb sem, ahol 70-es korlátozás volt, ott annyival mentem, az elágazás után 90 km/h-val, tehát a megengedett maximális sebességgel.

Mindig figyelek a tükörbe is, talán többet, mint előre.. Láttam, hogy ez az “idióta” előzni kezd, pedig az is jól látható volt, hogy jönnek szembe.

Amikor már láttam, hogy hiába látja, akkor is “kierőszakolja” az előzést, félrehúzódással és fékezéssel segítettem azt.

A szemből érkező jármű sofőrje ugyanezt tette, szerencsére ott a kereszteződés miatt is volt hely lehúzódni. Úgy gondolom a szabályszegésnek is vannak fokozatai, nyilván senki sem szent, de itt elég komoly dolog látható. Egy záróvonal átlépés, közúti veszélyeztetés és nagymértékű sebességtúllépés volt párás, ködös időben, ami különösen indokolná a sebességhatárok betartását. Ez a fajta magatartás nem való az utakra.”

A videó második részében pedig egy korábbi, 2021-es esetet mutatnak be a szerkesztők, amiben bíznak, hogy elrettentő lesz:

86-os fűút Körmend-Szombathely szakaszán a ködben. Sajnos első sorból néztem a Fiat mögül az eseményeket…

– fűzte a félelmetes videóhoz az olvasó, még tavaly.

Ne feledjétek, hogy ködben sokkal nehezebb – bizonyos esetekben lehetetlen – felmérni a szemből érkező jármű távolságát, sebességét.

A Fiat sofőrje vélhetőleg teljesen vakon kezdett bele az előtte haladó autó előzésébe.

A felvétel alapján kijelenthetjük, hogy egy hajszálon múlt az ő és adott esetben az utasai élete.

Szöveg és videó forrása: Bpiautosok.hu