Útmunkálatok az M1-esen!

Kérjük, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Az M1-es autópályán 2022. október 11-től a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Üzemeltető Zrt. útfelújítási munkálatokat végez, mely egészen november közepéig eltarthat!

A megkezdődött munkálatokat követően az M1-es autópálya Komárom-Esztergom Megyei szakaszán számos súlyos kimenetelű, köztük egy halálos kimenetelű  közúti közlekedési baleset következett be.

A munkálatok során bekövetkezett közlekedési események a már meglévő torlódások nagyságát markánsan megnövelték, így a baleseti kockázat is folyamatosan nőtt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az M1-es autópályán közlekedők figyelmét arra, hogy folyamatosan tájékozódjanak az utinfo honlapján, a MKIF által üzemeltetett előjelző táblákat figyeljék, továbbá azok utasításait vegyék komolyan.

Az autópályán ideiglenesen kihelyezett sebességkorlátozó tábláknak mindig maradéktalanul tegyenek eleget, hiszen a sebesség csökkentése nem csak ajánlott, hanem kötelező érvényű a járművezetők részére.

A közel múltban bekövetkezett balesetek fokozottabb odafigyeléssel, a forgalmi viszonyokhoz megfelelő sebesség megválasztásával, illetve a követési távolság betartásával elkerülhetőek lettek volna, míg a  passzív biztonsági eszközök használatával a sérülések foka csökkenthetővé válna.   

Az útfelújítási munkálatok még tovább folytatódnak, ezért a rendőrség kéri, hogy tartsák be a szabályokat, figyelmesen közlekedjenek az autópálya ezen szakaszain és tegyenek meg mindent a balesetek elkerülése érdekében.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu