Új gyorsforgalmi út épül

A Tura-Terv Mérnökiroda Kft. és a Pannonway Építő Kft. tervezheti a Szombathely és Kőszeg (illetve az országhatár) közötti 18 kilométeres gyorsforgalmi utat, nettó 1 milliárd 92 millió forintért.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertes tervezők feladata a Szombathely-Kőszeg, valamint a Kőszeg-magyar-osztrák országhatár közötti új országos közúti kapcsolat teljes körű kiviteli terveinek elkészítése.

Az új út két szakaszból áll. Az első az M87-es gyorsforgalmi út Szombathely és Kőszeg közötti egybefüggő 13,58 kilométer hosszú 2×2 sávos, osztott pályás, fizikai elválasztással rendelkező szakasza. A második szakasz pedig az új 87-es számú főút Kőszeg keleti elkerülő és a magyar-osztrák országhatárig tartó egybefüggő, 4,51 kilométer hosszú 2×1 sávos út.

A 18 kilométer hosszú új úton 14 híd épül, ezek közül 4 vadátjáró lesz.

A nyertesekkel október 12-én kötött szerződést a NIF.

Indult még a közbeszerzésen az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt., a Roden Mérnöki Iroda Kft., az Utiber Közúti Beruházó Kft., továbbá a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. is.

Szöveg és fotó forrása: napi.hu

https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/szombathely-koszeg-gyorsforgalmi-ut.761975.html