Utasok helyett lopott fát szállított egy buszsofőr

A rendőrök a város kerülőútján állították meg a sofőrt, aki meglepetésükre nem utasokat, hanem lopott fát szállított, azzal pakolta tele a busz utasterét.

Városi autóbusszal ment fát lopni egy férfi a Nagybánya melletti Oláhkékesre (Chechiș). Amikor a rendőrök megállították rutin ellenőrzésre, kiderült, hogy a sofőr 3,03 köbméter tűzifát gyűjtött össze, és ezzel töltötte meg a buszt.

A tűzifa származását nem tudta igazolni, ezért a férfira kétezer lejes pénzbírságot szabtak ki, valamint kiegészítő intézkedésként elkobozták az összegyűjtött fát – közölte a Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság.

A falopás sajnos nem új jelentés sem a máramarosiak, sem az ország más, erdős vidékein élők számára. Az ország egyik legsúlyosabb esete három évvel ezelőtt történt, amikor egy erdészt gyilkoltak meg, aki bejelentés nyomán érte tetten a tolvajokat. Az erdész kollégái órákig keresték a férfit, mert nyoma veszett és nem jelentkezett. Végül a rendőrség talált rá holtan egy szakadékban, a fatolvajok a saját fegyverével lőtték le. Később a rendőrség azonosította a gyilkost, és hosszas tárgyalások után végül tizenhét év és négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Szöveg és fotó forrása:Maszol.ro