Embercsempész okozott balesetet

A két járműben összesen 19 migráns utazott, őket Komárom térségében fogták el a rendőrök.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján, az M1-es autópálya 57-es kilométerszelvényben észleltek egy lengyel honosságú Seat, illetve egy bolgár honosságú Ford Mondeo típusú járművet október 17-én reggel. A két jármű a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, és nagy sebességgel továbbhajtott. A kollégák követték a gépkocsikat, mely során a Ford Mondeo 13-as úton került feltalálásra, melyben 10 migráns személy utazott. A járművezető elmenekült a helyszínről, felkutatása folyamatban van.

A Seatot vezető férfi Komárom irányába haladt, amikor egy benzinkút előtt elvesztette az irányítást a gépkocsi vezetése felett, és a kút környezetében lévő tereptárgyaknak ütközött, majd megállt. A benne ülő személyek elszaladtak. A kutatás során 9 fő afgán állampolgárt fogtak el a rendőrök, valamint a bolgár embercsempészt is. 

A külföldi állampolgárok nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elfogott járművezetővel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítottak.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu