Nyolc órán keresztül az árokban, sérülten, segítségre várva

Egy 55 éves kerékpárost gázolt el személygépkocsival egy sofőr, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A győri rendőrök az autó vezetőjét mintegy 24 óra leforgása alatt elfogták.

Az 1-es számú főúton közlekedett személygépkocsival egy – akkor még ismeretlen – sofőr Öttevény felől Abda irányába 2022. október 12-én 18 óra 45 perc körül. A 136-os kilométerszelvény közelében – Öttevény külterületénél – nem tartott megfelelő oldaltávolságot a vele azonos irányban, kerékpárral haladó börcsi férfi mellett, és elsodorta őt. A baleset következtében a kerékpáros a jobb oldali füves árokba csapódott, és súlyos sérüléseket szenvedett. A személygépkocsi vezetője az esetet követően a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül távozott.

A balesetben megsérült, és az út szélén fekvő biciklisről a rendőrségre 2022. október 13-án a hajnali órákban érkezett bejelentés, ezt követően az 55 éves férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.  

A Győri Rendőrkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított, amelynek keretében a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a rendelkezésre álló adatok, és a baleset helyszínén megtalált letört gépkocsialkatrész segítségével a feltételezett elkövetőt rövid időn belül beazonosították. A lehetséges gázolót – egy 39 éves férfit – az egyenruhások 2022. október 13-án 19 óra 15 perckor elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították.

A balesetet okozó győri férfit a rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntette, valamint közúti baleset gondatlan okozása vétsége elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu