„Hirtelen nem is tudtam mit kellene tennem” – mondta a hivatásos sofőr

A nagykátai rendőrök azonosították, és meggyanúsították azt a 63 éves szlovák férfit, aki egy vasúti átjáró tilos jelzésén áthaladva letörte a mozgásban lévő sorompót, majd egyszerűen továbbhajtott. Az ügyet vádemelési javaslattal zárták le.

A MÁV egyik forgalomirányítója riasztotta a sülysápi rendőröket 2021. október 1-jén délután, mivel a 31-es főút 45-ös kilométerszelvényében, Tápiószecső térségében lévő vasúti átjárónál egy kamion letörte a sorompókart, valamint a síneken a tilos jelzés ellenére hajtott át, aminek egy arra közlekedő tehervonat vezetője is szemtanúja volt. Senki nem sérült meg az életveszélyes manőver miatt, a sofőr 23.160 forint kárt okozott tettével.

A nagykátai rendőrök eljutottak a szlovák rendszámú kamion sofőréhez. A 63 éves szlovák állampolgárt 2022. április 28-án délelőtt a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gondatlan, vétségi alakzatával gyanúsították meg.

A hivatásos sofőr foglalkozású férfi a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében elmondta, hogy valóban letörte a csapórudat, de állította, biztos nem jelzett tilosat a fényjelző készülék. Azt sem tagadta, hogy amikor elment a vonat, akkor hirtelen nem is tudta mit kellene tennie, ezért inkább tovább gurult. Tettét megbánta, felelősségét vállalta, az okozott kár megfizetésére is hajlandó volt.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfival szemben az eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu