Megbontott autóval balesetezett

Egy félig megbontott autóval hajtott árokba a 15 éves fiú.

Tolna megye útjain 2022. október 10-én négy anyagi kárral járó baleset történt. Két esetben vad szaladt az autósok elé, egy alkalommal pedig az elsőbbség meg nem adása miatt történt az ütközés.

A legextrémebb baleset az volt, amikor hétfőn este egy 15 éves helyi fiú Magyarkesziben közlekedett egy autóval, amikor elvesztette uralmát a járműve felett és az út melletti árokba csúszott, majd egy betonhídnak ütközött.kép

A helyszínelés során kiderült, hogy a fiatal nem rendelkezik jogosítvánnyal. A nyomokból kollégáink azt is megállapították, hogy a sofőr nem használta a biztonsági övét. Ezt az a tény is alátámasztja, hogy a vezető oldali biztonsági övet a járműből kiszerelték, illetve a szélvédő a vezető előtti részen kitörött. A történetnek azonban itt még nincs vége, hiszen a jármű adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy azt csaknem fél éve kivonták a forgalomból, és érvényes kötelező felelősségbiztosítás sincsen rá. A legfeltűnőbb dolog azonban mégis az volt, hogy a kocsi hátsó karosszériáját megbontották, mely emiatt műszakilag alkalmatlan volt a közúti közlekedésre.

A rendőrök a fiúval szemben az általa elkövetett szabályszegések miatt közigazgatási hatósági- és szabálysértési eljárást is indítottak, mely során mások felelősségét is vizsgálják majd.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu