Munkálatok miatt hétfőtől lezárások lesznek az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályán

Október 10-étől várhatóan november közepéig lezárások mellett újítják fel az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályák különböző szakaszait – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF Zrt.) csütörtökön az MTI-vel.
A következő hetekben Bicske, Komárom, Kál, Gödöllő, Martonvásár, Balatonvilágos és Fonyód térségében lehet számítani terelésekre, a forgalmi sávok időszakos lezárására – ismertették.
Az MKIF Zrt. azokon a szakaszon végez felújítási munkálatokat a tél beköszönte előtt, amelyek állapota a leginkább indokolja ezt. A tervek szerint 127 ezer négyzetméter, csaknem 18 focipálya nagyságú felületre kerülhet új burkolat, ha szükséges, több rétegben is – tudatták.
A Zrt. a munkáltok szükségességét azzal indokolta, hogy így a felújítás által a téli időszakban is mindenki zökkenőmentesen használhatja majd a gyorsforgalmi utakat, és ezzel elkerülhető lesz az utak állapotának romlása is.
A cél az, hogy a munkálatok a lehető legkisebb mértékben akadályozzuk a forgalmat, ezért – ahol lehetőség van rá – éjszaka dolgoznak majd a MKIF Zrt. munkatársai – olvasható a közleményben.

MTI 2022. október 6., csütörtök 11:13

Kiemelt képünk illusztráció!