Járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra 2022. október 5-én reggel egy férfi tett bejelentést arról, hogy a 62-es számú főúton, Seregélyes felé haladva, egy kamion alvázára felkapaszkodó két személyt lát. A bejelentő a járműszerelvényt közlekedése során szemmel tartotta egészen addig, amíg az egyenruhások annak sofőrjét az M7-es autópálya 63-as kilométerszelvényében, Székesfehérvár térségében megállították.

A rendőrök a jármű átvizsgálása során az alvázra felkapaszkodva két, magukat marokkói állampolgárnak valló férfit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsok a rendőröknek elmondták, hogy Szerbiából érkeztek. A feltartóztatott határsértőket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés gyanúja a nem merült fel az ügyben.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu