Figyelmetlen sávváltás okozta a balesetet

A székesfehérvári rendőrök lezárták a nyomozást annak a bajai gépjárművezetőnek az ügyében, aki a 8-as számú főúton okozott balesetet.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közúti baleset okozása miatt folytatott eljárást egy 31 éves bajai lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2022. március 2-án délután Székesfehérvár külterületén, a 8-as számú főúton közlekedett Veszprém felől a belső forgalmi sávban Hyundai típusú gépjárművével. A sofőr átlépve a megengedett legnagyobb sebesség felső határát a külső forgalmi sávba kívánt áttérni, amikor nekiütközött egy ott haladó személygépkocsinak. Az ütközés hatására a Hyundai megpördült és először szalagkorlátnak ütközött, majd az útárokba csapódott.

A baleset következtében a vétlen gépjármű vezetője és utasa, továbbá a Hyundai sofőrje is súlyos sérüléseket szenvedtek.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát lezárta, és a keletkezett iratokat a napokban átadta a Székesfehérvári Járási Ügyészség részére.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu