Hetven másodperc kellett a balesethez

Sajnos ez a hónap sem telt el úgy, hogy a Magyar Közút kezelésében lévő 291 kilométernyi gyorsforgalmi úton ne törték volna össze munkaterületeket védő energiaelnyelővel felszerelt munkagépeket az autósok.A dunakeszi és a szigetszentmiklósi mérnökségek területén is történt egy-egy hasonló eset az elmúlt hetekben.

Mindkét helyszínen a forgalomterelést ahogy kell, jóval előre jelezték a szakemberek digitális kijelzőkön, 2 helyszínen előjelző autók is kint voltak és magán a munkaterület kezdetén lévő, energiaelnyelővel felszerelt hatalmas narancssárga színű teherautókon is volt jól látható főjelző. A második, nagytarcsai csomópont előtt történt esetnél ráadásul mindössze 70 másodperce állt be a belső sávba az energiaelnyelővel felszerelt teherautó, hogy a terelést kiépíthessék a szakemberek, amikor belementek.

A felvételeken jól látszik, hogy az autósok döntő többsége időben és megfelelően sorolt be, de a két balesetező sofőr szinte csak centikkel a becsapódás előtt vette észre a gépeinket.

A hasonló esetek miatt kérik, hogy minden sofőr a vezetésre, a forgalomra koncentráljon, figyeljék az előjelzéseket, azokat vegyék komolyan, soroljanak be időben és a munkaterületek környezetében fokozott óvatossággal közlekedjenek, nemcsak maguk, hanem a többi autós és közúton dolgozó ember biztonsága érdekében.