Gyalogost is megbüntettek a rendőrök

A „Lavina” elnevezést kapta az a több megyére kiterjedő közlekedésrendészeti ellenőrzés, mely során nem csupán autósokat, hanem egy gyalogost is megbüntettek a rendőrök.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az elsődleges baleseti okként ismertté vált gyorshajtás visszaszorítása érdekében azok a megyék, amelyek területét átszeli az 5-ös főút, közös akciót hirdettek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Pest és Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. szeptember 28-án 9 óra és 15 óra között fokozott ellenőrzést hajtottak végre a fő közlekedési útvonal bel- és külterületi szakaszain egyaránt.

A rendőrök nem csupán a sebességhatárok betartását figyelték; ellenőrizték a személyszállító járműveket, valamint a kisteherautókat, a közlekedésben résztvevő autók műszaki állapotát, hatósági jelzéseit, kötelező tartozékait, valamint a passzív biztonsági eszközök használatát, amelyek közúti közlekedési baleset esetén életet menthetnek.

A „Lavina” elnevezésű akció időtartama alatt Bács-Kiskun megyében összesen 76 gyorshajtót szűrtek ki, egy sofőr pedig vezetés közben nem használta a biztonsági övét. A rendőrök megbüntettek egy gyalogost is, aki a vasúti átjáró tilos jelzése ellenére ment át a síneken. A szomszédos megyékben is hasonló eredményeket hozott az ellenőrzés.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu