Fokozott rendőri ellenőrzés

A magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 6. Rail Action Week elnevezésű akció során az abban részt vevő szervek 2022. szeptember 26-án 7 órától október 3-án 7 óráig végeznek fokozott ellenőrzést.

Az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására. A RAILPOL által koordinált akció célja elsősorban a vasúti átjárón áthaladás szabályainak megsértésének a megelőzése; a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök megrongálásának a megelőzése.

Az ellenőrzés kiterjed a mozgó vonatokra történő fel- és leszállás megelőzésére, valamint a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekmények megelőzésére.

Az ellenőrzés hetében a nevelési és oktatási intézményekben a  vasúti közlekedés biztonságával foglalkozó, megelőző tájékoztató jellegű előadásokkal hívják fel a figyelmet a vasúti közlekedés veszélyeire.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu