Négysávossá bővítik az 52-es főutat Kecskemét és az M5 autópálya között

Négysávossá bővítik az 52-es főút Kecskemét és az M5 autópálya közötti szakaszát 4,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) közleményben az MTI-t kedden, a beruházás nyitóeseménye alkalmából.

A projekt célja a városközpont és az M5-ös autópálya közötti menetidő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások csillapítása, a csomópontok áteresztő képességének növelése és biztonságosabbá tétele – hangsúlyozzák a közleményben.

A NIF tájékoztatása szerint a fejlesztés során a főút kecskeméti, jelenleg kétsávos részei négysávossá bővülnek, illetve a már korábban is széles részek burkolatát felújítják. A sávbővítéses szakaszok mellett csaknem két kilométer hosszú kerékpárút is épül, és két turbó körforgalmat  építenek ki.

Jelenleg terület-előkészítési munkák, útszegély bontások, a közművezetékek kiváltása és egyéb útépítési munkálatok folynak. A munkálatok ideje alatt, várhatóan 2024 tavaszáig ideiglenes forgalomkorlátozások várhatóak.

A mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból megvalósuló beruházást a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. megbízásából a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi.