Utasa életébe került, hogy ittasan vezetett

A fővárosi nyomozók befejezték az ellen a sofőr ellen a nyomozást, aki ittasan vezetett, majd halálos balesetet okozott.

A rendelkezésre álló adatok szerint három fiatal indult el kocsikázni 2021. március 20-án éjjel Budapest XVIII. kerületében, amikor a kijárási korlátozások ellenőrzése miatt a kerületi járőrök ellenőrzés akarták vonni az akkor 18 éves D. Attila által vezetett autót és utasait.

A rendőri jelzésnek a járművezető nem állt meg, majd néhány másodperccel később a sofőr elvesztette uralmát a gépjármű felett és egy oszlopnak ütközve állt meg.

 

A mögöttük közlekedő rendőrök azonnal a balesetet szenvedő fiatalok segítségére siettek. Kiderült, hogy hárman utaztak az autóban, akiket a mentők kórházba vittek.

A fiatalok közül a gépkocsi vezetője és egyik utasa könnyű, míg harmadik társuk olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

 

Az eljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy D. Attila ittas állapotban vezette a járművet.

A Közlekedésrendészeti Főosztály a baleset miatt halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki D. Attilát, aki felelősségét elismerte. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az ügyészség részére. 

Szöveg és fotó forrása: Police.hu