Nem állt meg a rendőröknek a teherautó-sofőr

Nem állt meg a rendőröknek egy teherautó-sofőr, aki gyorsan hajtott és más kártyájával a tachográfban vezetett. De egyszer mindenkinek meg kell állni.

A karcagi és kunszentmártoni rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőreivel közösen két útszakaszon, a 4-es és 442-es főutakon egy időben végeztek ellenőrzést a múlt héten.

Az összehangolt ellenőrzés abszolút negatív rekordere az a teherautósofőr volt, aki összesen hat jogsértést követett el, adta hírül a rendőrség.

A sofőr túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, nem állt meg a rendőri karjelzésnek, vezetői engedélyét 2 évvel ezelőtt bevonták, és más nevére kiállított vezetői kártyával végezte a fuvarozó tevékenységet.

A sofőrt előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, továbbá vele szemben szabálysértési és közigazgatási eljárást indítottak.

A tehergépkocsi üzembentartójával szemben is feljelentést tettek a rendőrök, mivel olyan személynek adta át a jármű vezetését, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Szöveg és videó forrása: Police.hu