Vajon hány centin múlhatott…

…annak a gyalogosnak az élete, akit majdnem elsodort a HÉV-vel ütköző Mercedes a Kerepesi úton?

A felvételt nézve nem sokon. Bár a balesetben csak az autóban ülő sofőr és utasa sérült meg könnyebben, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna, ha a gyalogosnak nem sikerült elugrani az ütközés után járdára sodródó, vagy mondhatni repülő Mercedes elől.

A szürke személyautó szeptember 12-én délután a Keresztúri út és a Kerepesi út kereszteződésénél hajtott a H9-es HÉV elé, az ütközés utána vonat legalább 25 méteren keresztül tolta maga előtt az autót, amely félig a járdára sodródott és a vasúti jelzőlámpának, valamint egy oszlopnak is nekicsapódott. Az autó és a szétrobbanó alkatrészek csupán pár centire kerültek el egy embert, aki a járdán a megállóból sétált a kereszteződés felé. A roncsban ülő 55 éves sofőrnek és 15 éves utasának hatalmas szerencséje volt, hogy egy ilyen baleset után nem lett súlyosabb sérülésük. A HÉV-en utazók közül nem sérült meg senki, mint ahogyan a gyalogos sem.

A felvétel is annak tanulsága, hogyha járműbe ülünk, nemcsak magunkért, hanem a többi közlekedő testi épségéért is felelősséggel tartozunk, így a figyelmünket egy valamire kell összpontosítanunk; a vezetésre!