Egy 67 éves kamionost 19 alkalommal mértek be a sebességmérő kamerák

19 darab pénzbírságot kapott egy litván kamionos, akit a Közúti Szállítmányozási Főfelügyelőség Białostock-i kirendeltségének járőre állított meg. A 67 éves férfi notórikusan túllépte a sebességhatárt.

Szeptember elején a lengyel CANARD (Automatizált Közlekedési Felügyeleti Központ) Białostock-i kirendeltségének az ellenőrei a 8-as számú országos úton járőröztek, többek között az elhaladó külföldi teherautók rendszámát ellenőrizték a sebességmérő rendszer adatbázisában.

Suchowola város közelében egy litván teherautóra hívta fel a figyelmüket, amelynek a rendszáma többször is megjelent a rendszerben. Mint kiderült, a járművet kevesebb, mint egy év alatt 19 alkalommal regisztrálták a fővárosi sebességmérő kamerák, többnyire a megengedett sebesség több mint egy tucat kilométer per órával történő túllépése miatt – számolt be róla a CANARD.

Az ellenőrök közúti ellenőrzés céljából megállították az autót. A Volvo teherautó vezetője egy 67 éves litván volt, aki bevallotta, hogy rendszeresen áthalad Varsón, és virágokat szállít Hollandiából Litvániába. A férfi azt is megerősítette, hogy néha túllépte a megengedett sebességhatárt” – olvasható a CANARD közleményében.

A bizonyítékok áttekintése után összesen 19 darab bírságot fogadott el, amelyeket a helyszínen befizetett. A bírságok teljes összege 3 100 lengyel zlotyi (kb. 264 800 forint) volt.