Egy nap alatt két balesetet is okoztak ittas vezetők az M7-es autópályán

A rendőrök mindkét sofőrrel szemben büntetőeljárást indítottak.

Az első baleset adatai alapján 2022. szeptember 6-án, reggel 8 óra 30 perc körül feltűnően lassú tempóval, felsőtestével a kormánynak dőlve közlekedett személyautójával egy 43 éves kaposvári lakos. Haladása során a nő az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonszárszó magasságában először a belső, majd három kilométerrel később a külső szalagkorlátnak ütközött.

Az egyedül utazó nő a balesetben nem sérült meg. A helyszínre érkező egyenruhások a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A sofőr ellen – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

Ugyan ezen a napon, este 20 óra 45 perc körül egy 45 éves zalakomári lakos közlekedett személyautóval az autópályán Letenye felé. A férfi – szintén Balatonszárszó magasságában – egy előzés során, a távolságot helytelenül felmérve nekiütközött az előtte haladó gépjárműnek. A baleset feltételezett okozója járművével felborult és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett.

A helyszínre érkező egyenruhások a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami szintén pozitív értéket jelzett, ezért ellene is büntetőeljárást indítottak.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu