Balesetet okozott, majd továbbhajtott

A hajdúböszörményi rendőrök egy nap alatt azonosították azt a férfit, aki a gyanú szerint úgy ült a volán mögé és okozott balesetet, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2022. szeptember 5-én 14 óra körül, egy személyautó hajtott árokba a 35-ös számú főúton. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek. Személyi sérülés ugyan nem történt, de a jármű vezetője azt állította, hogy egy vele szemben közlekedő, sötét színű autó miatt kellett elrántania a kormányt. Az elmondottakat több szemtanú is megerősítette.

A rendőrök azonnal a kocsi keresésébe kezdtek. Részletes adatgyűjtést tartottak, tanúkat hallgattak meg és minél több információt gyűjtöttek a sötét színű autó útvonaláról. Munkájuk pár órán belül meghozta az eredményt, megtalálták a gépjárművet és azonosították a sofőrjét is.

A 33 éves férfi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett és az is kiderült, hogy soha nem rendelkezett jogosítvánnyal. Elmondta a rendőröknek, hogy figyelmetlensége miatt tért át a szemközti forgalmi sávba. Látta a visszapillantó tükörben, hogy a másik autó lesodródik az útról, de mivel jogosítvány nélkül vezetett, úgy döntött, inkább nem áll meg.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság közúti cserbenhagyás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a hajdúnánási lakossal szemben.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu