Csökkent a balesetek száma

Öt halálos baleset történt a múlt héten, ami csökkenő tendenciát mutat.

Változékony volt a baleseti helyzet a nyár utolsó hónapjában, akárcsak az időjárás. Viszonylag magas átlagos heti baleseti számok mellett volt, hogy megdöbbentően magas számban történtek halálos balesetek, máskor pedig reményt keltően lecsökkent a számuk. Az augusztus 29-vel induló hét ez utóbbiak közé tartozik, mert míg tavaly ugyanezen időszakban 8, idén 5 halálos baleset történt. Ezen a héten a hatóságok tudomására 1339 közúti közlekedési baleset jutott, amelyekből 197 járt könnyű-, és 74 súlyos sérüléssel.

A múlt heti első halálos közúti közlekedési baleset augusztus 30-án, kedden történt Fejér megyében, Sárosd közelében. A kora délutáni órákban egy 33 éves nő személygépkocsival egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lesodródott az úttestről és egy fának ütközött. A balesetben a gépkocsi utasa, egy 36 éves férfi a helyszínen meghalt, a járművezető és egy gyermekkorú utasa súlyos sérülést szenvedett.

A második halálos baleset augusztus 31-én, szerdán történt. Baranya megyében, Versend közelében az 5701-es számú út és az M60 autópálya lehajtó kereszteződésében délidőben egy 54 éves férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel balra kanyarodás közben összeütközött a védett útvonalon szabályosan közlekedő 38 éves férfi motorkerékpárossal. A balesetben a motoros a helyszínen meghalt.

A harmadik halálos baleset Győr-Moson-Sopron megyében történt. Szeptember elsején, Kapuvár közelében a reggeli órákban egy 48 éves külföldi férfi személygépkocsival a Répce folyón átívelő hídra történő felhajtás során a híd előtti jobbra ívelő útkanyarulatban a menetirány szerinti bal oldalra letért az úttestről és a híd mellett a folyómederbe hajtott, ahol a kocsi víz alá merült. A gépjárművezető, illetve 3 utas a helyszínen meghalt.

A negyedik múlt heti halálos baleset szeptember 3-án, késő délelőtt történt. Pest megyében Mende közelében a 31-es számú főúton egy 53 éves férfi személygépkocsival hátulról nekiütközött a vele azonos irányban közlekedő és a kanyarodási szándéka miatt megálló tehergépkocsinak. A balesetben a személyautó utasa, egy 49 éves nő a kórházba szállítást követően meghalt. A teherautó utasa, egy 34 éves nő sérülést szenvedett.

A múlt heti ötödik, egyben utolsó halálos baleset szeptember 4-én, vasárnap történt. Veszprém megyében Városlőd közelében szürkületkor egy 50 éves férfi motorkerékpárral elütött egy elé futó szarvast. A motoros az orvosi ellátása ellenére a helyszínen meghalt. A szarvas elpusztult.

(Fenti képünkön egy szeptember 2-án Tolna közelében az M9-esen kigyulladt kamion mentése látható – MTI fotó)

Szöveg és fotó forrása: Kreszvaltozas.hu