Suliidő, munkaidő, zsúfolt utak

Kopogtat a szeptember, visszatérnek a dolgos-iskolás hétköznapok a maguk délelőtti és délutáni forgalmi-dugós időszakaival.

Szeptember 1-jén kezdetét veszi az újabb iskolai tanév, így forgalomnövekedésre is számíthatnak a közlekedők szerte az országban. Nemcsak az iskolák környezetében, hanem várhatóan valamennyi nagyobb városba, településre vezető úton is megnövekszik majd a forgalom a nyári időszakhoz képest, különösen a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban. Hiszen nem csak a gyerekek indulnak az iskolába, a szülők is az iskolakezdéshez igazítják a maguk startját.

A Magyar Közút ennek kapcsán arra figyelmeztet mindenkit, hogy időben induljon útnak és a balesetek elkerüléséért figyelmesen vezessen. Az iskolakezdéssel a nyáron megszokotthoz képest érdemes hosszabb menetidővel számolni főképp a reggeli és a délutáni órákban. Indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről, például az Útinform szolgálatánál, illetve navigációs-, közösségi autós alkalmazást használva.

A balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel kell közlekedni az iskolák, óvodák környékén. A szülőknek is célravezető a gyerekeket felkészíteni a helyes közlekedési magatartásra, a KRESZ alapvető szabályaira. A közútkezelő arra is kéri az autósokat, hogy a hamarosan beköszöntő őszi időjárás miatt megfelelően felkészített, kivilágított járművekkel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

Szöveg és fotó forrása: Kreszvaltozas.hu