Menekülni próbált, sikertelenül

Az M1-es autópályán, Tatabánya térségében fogták el a rendőrök az embercsempészt, aki 19 illegális migránst akart jogellenesen kivinni az országból.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján, az M1-es autópályán, Tatabánya térségében akartak megállítani egy lengyel hatósági jelzésű tehergépkocsit 2022. augusztus 30-án délután. A sofőr megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, nekiütközött az előtte haladó gépkocsinak, majd fennakadt a belső szalagkorláton. A sofőr megpróbált elmenekülni, de az egyenruhások a helyszínen elfogták. A járműben tizenkilenc, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A grúz állampolgárságú járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu