Ittas és bódult sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 21 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 33. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

A rendőrök a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A megye útjain 2022. augusztus 15-e és augusztus 21-e között 70 közúti közlekedési baleset történt, ebből 1 balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 21 ittas, illetve 1 bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak, ebből 11 esetben büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu