Megnövekedett katonai járműforgalom

A Magyar Honvédség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy katonai menetoszlopokra kell számítani:
– 2022. augusztus 17-én és 18-án 19.00 óra és 22.00 óra között a Hegyeshalom határátkelőhely – M1-es autópálya, 67-es számú kihajtó (Tata) – 1-es számú főút – Tata, Klapka György Laktanya,
– 2022. augusztus 19-én 07.30 óra és augusztus 20. 02.00 óra között a Tata, Klapka György Laktanya – M1-es autópálya – M0-ás autópálya – M3-as autópálya bevezető szakasz – Budapest, Városliget,
– 2022. augusztus 21-én 21.00 óra és augusztus 22-én 04.00 óra között a Budapest Városliget – M3-as autópálya bevezető szakasz – M0-s autópálya – M1-es autópálya – Tata, Klapka György laktanya útvonalon.
A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják, a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű.

Kérjük, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

Kiemelt képünk illusztráció!