Rendőrök a hontalan állatokért

A budapesti rendőrök idén is segítenek gazdát találni örökbefogadásra váró kutyáknak és macskáknak.

A hontalan állatok világnapja alkalmából idén harmadik alkalommal készítettek fotósorozatot a budapesti rendőrök és a REX Kutyaotthon Alapítvány. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társadalmi felelősségvállalás jegyében elkötelezett az állatvédelem mellett. A fővárosi rendőrök munkájuk során számtalan alkalommal mentenek bajba került, vagy rossz körülmények között élő állatokat, ezzel a kezdeményezéssel pedig további segítséget szeretnének nyújtani.

A BRFK munkatársai a Rex Kutyaotthon Alapítványnál befogadott kutyák és macskák közül idén 28 gazdára váró „jelentkezővel” készítettek fotókat, valamint tápot is vittek a négylábú lakóknak. Első éles bevetése volt ez a fotózás a BRFK tiszteletbeli kisrendőreinek; azoknak a gyerekeknek, akiknek mindkét szülője budapesti rendőrségnél szolgál.​ A menhelyre dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya is ellátogatott.

A gazdára váró kutyák és macskák fényképeit a BRFK Facebook oldalán nézhetik meg az érdeklődők; míg a REX Kutyaotthon Alapítvány honlapján, illetve a 06-1-230-4080-as telefonszámukon további információt kaphatnak az állatokról a leendő örökbefogadók.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu