Nem tartott megfelelő követési távolságot

A Tatabányai Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki nem tartott megfelelő követési távolságot és két személygépkocsival ütközve balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi 2020 szeptemberében személygépkocsival közlekedett Tarján felöl Tatabánya irányába. A vádlott nem tartott megfelelő követési távolságot, így neki ütközött az előtte szabályosan közlekedő nő által vezetett személygépkocsinak. A vádlott ekkor balra kormányozta gépjárművét, átlépte a záróvonatalt és a szemből érkező férfi által vezetett személygépkocsinak is neki ütközött. Mind a hárman megsérültek a balesetben, közülük a nőnek maradandó fogyatékosságot eredményező bal alkar és csukló sérülése keletkezett.

A vádlott megállt, odament a baleset helyszínére, látta, hogy a balesetben résztvevő nő megsérült, azonban a helyszínről a mentőszolgálat és a rendőrség értesítése nélkül távozott.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki az elkövetővel szemben, tiltsa el továbbá hosszabb időre a járművezetéstől, valamint rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Szöveg és fotó forrása: Ugyeszseg.hu