Több év börtön és kitoloncolás a ponyvametszőknek

Öt tolvajt börtönbüntetésre és kitoloncolásra ítélt a dán bíróság, mert teherautókról loptak rakományt a pihenőhelyeken.

Múlt pénteken a Nykøbing Falster-i bíróság ítéletet hozott egy olyan ügyben, amely több, főként Zeeland, Lolland és Falster dániai régiókban, pihenőhelyeken elkövetett szervezett teherautók kirablásával kapcsolatos. A lopások ügyében tavaly nyár óta nyomozott a Bevándorlási Ellenőrzési Hivatal, Dél-Zéland és Lolland-Falster rendőrsége. A bűnözők a lopásokat általában ponyvák felvágásával hajtották végre, és főként olyan árukat loptak el, amelyeknek magas a viszonteladói értéke, például parfümöket vagy számítógépes berendezéseket. A lopás után az árut a nagyvárosok közelében lévő raktárakba szállították, ahonnan a feketepiacon értékesítették.

Az elítélt férfiak öten vannak – hárman közülük koszovóiak, egy horvát és egy svéd. A férfiak meghallgatták az ítéletet, amely szerint a bűncselekményekben való részvételüknek megfelelően 15 hónaptól három évig terjedő börtönbüntetést fognak letölteni. A börtönbüntetés mellett a bíróság úgy döntött, hogy valamennyi elítéltet kiutasítja, két vádlottat pedig életfogytiglani beutazási tilalommal sújtott.