Több sofőr is jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei visszatérő ellenőrzéseket végeznek a megye fokozottan balesetveszélyes útszakaszain. Az ilyen jellegű ellenőrzések célja, hogy a szabálytalanul közlekedőket kiszűrjék a forgalomból és ezáltal csökkentsék a bekövetkező balesetek számát.

A Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába a 2022. július 1. és 2022. július 14. közötti időszakban összesen 86 közlekedési balesetről érkezett bejelentés, amelyek közül több eset oka a gyorshajtás, vagy a figyelmetlenség volt.

Július hónapban több sofőr is jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt a megye útjain. Egy autós a 88-as számú főúton, 90 km/h helyett 181 km/h sebességgel haladt. Egy gépkocsivezető a 84-es számú főúton, Borgáta térségében közlekedett 137 km/h sebességgel, egy másik pedig Kissomlyó térségében lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet, ő 157 km/h-val haladt. A szabálytalanul közlekedőkkel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak az egyenruhások.

kép
kép

Egy sofőr lakott területen belül lépte túl jelentősen a megengedett sebességhatárt. Zsédeny belterületén 110 km/h sebességgel közlekedett. A jogsértésért az üzemben tartó közigazgatási bírságot kapott.

kép

Szöveg és fotó forrása: Police.hu