Balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott

A Tatabányai Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt azzal a bolgár állampolgár férfival szemben, aki balesetet okozott az autópályán, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi 2021 szeptemberében 11 órakor egy személygépkocsival közlekedett az M1-es autópályán Győr irányába, Komárom térségében. A vádlott a külső sávba hajtott anélkül, hogy elsőbbséget adott volna az ott szabályosan közlekedő gépjárműnek. A vétlen jármű sofőrje a baleset elkerülése végett fékezett, kitért a vádlott által vezetett jármű elől, melynek következtében a gépjármű a tetejére, majd vissza borult. A vádlott megállt, odament a baleset helyszínére, látta, hogy a gépjármű sofőrje könnyebben megsérült, azonban a helyszínről adatai hátra hagyása, továbbá a mentőszolgálat, a rendőrség értesítése nélkül távozott.

A terheltnek az ügyészség 350.000,- Ft biztosíték letétbe helyezését engedélyezte, így elhagyhatta Magyarország területét.

Az ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság pénzbüntetést szabjon ki a férfival szemben, valamint tiltsa el a járművezetéstől.

Szöveg és fotó forrása: Ugyeszseg.hu