Különösen sok forgalmi dugóra kell számítani a hétvégén Európa útjain

A járművezetőknek megnövekedett forgalommal és a forgalmi dugókkal kell számítani Németországban a hétvégén. Három tartományban már korábban megkezdődött az iskolai nyári szünet, további háromban pedig megkezdődik a szünidő. De Franciaország és Hollandia egyes régióiban is most kezdődik meg a nyári szünet.

Ezen a hétvégén még nagyobb lesz a forgalom az autópályákon, mint egy héttel ezelőtt – figyelmeztet az ADAC német autóklub. A nyaralók hulláma észak felől érkezik, hiszen más régiókban – Hamburgban, Berlinben, Brandenburgban és Hollandia középső részén – most kezdődik a nyaralás. Mecklenburg-Vorpommernben, Schleswig-Holsteinben és Észak-Rajna-Vesztfáliában már javában tart a nyári szünet.

A forgalmi dugók veszélye szombat délelőtt és vasárnap délután lesz a legnagyobb. Ezért lehetőség szerint érdemes egy másik napra halasztani az utazást, vagy alternatív útvonalat választani – tanácsolja az autóklub. Az ADAC szakértői szerint ezen a nyáron a forgalmi torlódások már olyan komolyak lesznek, mint a járvány kitörése előtt.