A tévében mutatták meg a benzinlopás egy módját

Lehet, hogy nem volt túl jó ötlet a görög állami tévében akkor megmutatni a benzinlopás egyik legegyszerűbb módját, amikor a az üzemanyag ára 950 forint körül mozog.

Egész Európában téma az üzemanyagok emelkedő ára, amivel egyéb problémák is felszínre kerültek. A görög állami tévé például a benzinlopás témakörét is körbejárta egy reggeli műsorban, ezzel azonban nem sokat segítettek a helyzet enyhítésében.

A Hellenic Broadcasting Corporation reggeli műsorában egy “autószakértőt” kértek fel, hogy mutassa be a folyamatot. “Még különlegesebb csőre sincs szükség, elég egy sima tömlő” – magyarázta lelkesen a riporter az ERT-n. A csatorna riportere az Agence France-Presse fordítása szerint azt mondta, hogy a feladat nem is annyira nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik.

Görögországban nincs ársapka, így a piac szabályozza az üzemanyagok kiskereskedelmi árát, ami sosem látott magasságokba ért az idei nyáron. A 95-ös benzin ára 2,37 euró (955 forint) volt Athénban, míg Rodoszon és a környező szigeteken 2,50 eurót (1000 forint) kellett fizetni literenként.

Szöveg és fotó forrása: Vezess.hu