Embercsempész okozott balesetet

A sofőr a sztrádán balesetet okozott. A határsértők a rendőrök kiérkezése előtt elmenekültek, őket a Készenléti Rendőrség helikopterével is keresik.

Az M5-ös autópálya 108-as kilométerénél 2022. június 23-án 15 óra körül egy magyar honosságú autó utoléréses balesetet okozott. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – azonnal a helyszínre mentek, mert gyanú merült fel arra, hogy a jármű sofőrje illegális migránsokat szállított. A helyszíni információk alapján a baleset bekövetkezése után a kocsiból hét személy kiszállt és elszaladt. A járőrök kiérkezésekor az autóban már csak a sofőr tartózkodott, aki a gyanú szerint az elmenekült migránsoknak segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak.

Az elmenekült határsértők felkutatása – többek között a Készenléti Rendőrség helikopterének bevonásával – jelenleg is folyamatban van.  

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A 48  éves magyar állampolgárságú, budapesti illetőségű férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.