Amikor a tűzoltó saját autója ég

Adva van egy tűzoltó egy tűzpiros járművel, aminek a motortere tűzre kapott.A tűzoltó a tűzoltást azonnal megkezdte, miközben egy arra járó másik tűzoltó a tüzet jelentette. Így a szolgálatban lévő kollégák már egy eloltott gépkocsihoz érkeztek.

Ha egy tűzoltó bajba kerül, azt ugyanolyan szakszerűen és higgadtan kezeli, mintha csak szolgálatban lenne. Csak most önmagát szolgálja. Na jó, azért ettől ő sem boldog. De megoldja. Mindent IS megold.

Az eset május 27-én délután valóban megtörtént Békéscsabán, a Kígyósi úton. A szabadnapos tűzoltó éppen ügyeit intézve Békéscsabán járt, amikor az autó mögül felszálló füstre lett figyelmes. Biztonságos helyre félrehúzódott, majd, miután látta, hogy motortér lángra kapott, porral oltó készülékkel és egy közeli ingatlanról szerelt locsolócsővel sikeresen eloltotta, és a rakteret is kipakolta. Egy éppen arra közlekedő, úgyszintén hivatásos tűzoltó kolléga a beavatkozást észlelve a segítségnyújtás közben gyorsan riasztotta a szolgálatban lévő egységeket is, akik a bajtársuk lélekjelenlétének köszönhetően már egy eloltott gépkocsihoz érkeztek. Tűz a motortérből a környezetére, valamint az utas és raktérre nem terjedt tovább, így a szolgálatban lévő kollégák már csupán a motortér visszahűtésében és a jármű mozgatásában segédkeztek.

Szöveg forrása: Katasztrofavedelem.hu

Fotó forrása: Békéscsaba HTP