Tíz perc története a mozdony vezetőjének szemszögéből

Szó szerint közöljük:

„Csodálkozunk a sok baleseten a vasúti átjárókban? Tegnapi szolgálatomban is úgy gondolta egy sárga BMW vezetője Szolnok mellett, hogy az én lassan közelítő tehervonatom és a másik vágányon haladó gyorsvonat is messze van. Átért. Ezzel megerősítette saját magában a gondolatot, hogy jól tette, máskor is így kell ezt… Sajnos a fényképezőgépem nem volt kéznél.

Helyette itt egy régebben készült képsorozat annak bizonyítására, hogy a legtöbb halál nem figyelmetlenség, hanem szándékos szabálysértés következménye. Nem kell kibúvót, mentséget keresni! Egyetlen bűnös van: aki nem tiszteli a vonatot, és ezzel megöli magát, és rosszabb esetben másokat is visz a halálba.

A képeken tíz perc történetét látjuk. Előttem feltorlódott a forgalom, a helyes vágányon sorban álltak a vonatok egy vörös bejárati jelző előtt, de a helytelen vágányon folyamatosan haladt a többi. Ez nem zavarta azokat, akik gyalog, biciklivel, kismotorral, teherautóval, babakocsival mentek át előttem. Sokkal többen, mint akikről képem van, és nem is mindegyik képet töltöttem fel, mert többet tudnék mutatni, de mást nem…

MINDEN nappali szolgálatomban legalább egyszer átmegy valaki előttem. Nem figyelmetlenségből, hanem azért, mert TUDJA, hogy át fog érni. Néha tévednek… Senkinek, a hatóságoknak, a MÁV biztonsági kampányában résztvevőknek ne legyen illúziója: ezekre semmilyen propaganda, tanács, figyelmeztetés nem hat. Át fognak menni a vonat előtt. Gyalog, autóval, biciklivel, babakocsival.”

Szöveg és fotó forrása: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3174124912898325&id=100009025423415