Ittasan vezetett egy rendőrtiszt

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy rendőrtiszttel szemben a Tiszaújvárosi Járásbíróságon. A férfi szolgálaton kívül ittasan vezetett. 

A vádirat szerint  egy rendőrtiszt – szolgálaton kívül – jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd reggel 5 órakor ittasan közlekedett a 35-ös számú főútvonalon Tiszaújváros irányába. A férfi az autóját nem tudta a sávban tartani, többször oldalirányba kitért, hol az útpadkán, hol pedig a záróvonalat átlépve, részben a bal oldali forgalmi sávban közlekedett. A rendőrtiszt az útburkolati jelet is figyelmen kívül hagyta, a balra kanyarodó forgalmi sávból egyenesen haladt tovább a forgalom elől elzárt területen. A rendőrtiszt Tiszaújvárosban lehúzódott egy autóbusz megállóba, majd a gépkocsiban elaludt.

A rendőrtiszt vezetői engedélyét a rendőri intézkedés során elvették. 

A nyomozó ügyészségen történő gyanúsítotti kihallgatás során a rendőrtiszt nem ismert el a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést és – a törvény kötelező rendelkezése alapján – határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a férfival szemben.

A cselekményt a térfigyelő kamerák rögzítették. 

Szöveg és videó forrása: Ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.