Ötven kilométeren keresztül üldözték a rendőrök

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt indítványozta a férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2022. január 18-án, kora délután, Soltvadkerten a rendőrök – megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával – közúti ellenőrzést kezdeményeztek, azonban a gyanúsított az autójával nem állt meg, hanem elhajtott a helyszínről. A férfi menekülése során több KRESZ szabályt megszegett, és a közúti közlekedésben szabályosan részt vevő gépjárművezetőket többször veszélyeztette.

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve rátért az 54-es számú főútra. Itt megpróbált leszorítani az útról az üldözésébe bekapcsolódó több rendőrautót, akik a balesetet csak úgy tudták elkerülni, hogy lehúzódtak a gyanúsított gépjárműve elől. A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállításra az elkövetőt. Ekkor az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki, amire ő hátramenetben elindult, és a mögötte megálló szolgálati autónak ütközött. A férfi ezt követően is ellenállt a rendőri intézkedésnek, őt csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni.

Az őrizetben lévő büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően kábítószert is fogyasztott.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Szegedi Járásbíróság ma dönt.

Szöveg és fotó forrása: Ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.