Vádemelés az autóúton büntetőfékező sofőr ellen

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves terhelt 2021 májusában közlekedett az M85-ös autóúton. Megelőzte a sértett által vezetett járművet, azonban túl hirtelen tért vissza elé, ezért a sértett a reflektor felvillantásával fejezte ki nemtetszését.

Ezen a terhelt háborodott fel, és hirtelen fékezett a sértett előtt, majd gyakorlatilag lépésben haladt előtte. A manőver miatt a sértett is hirtelen fékezésre kényszerült, majd végül kikerülte az előtte nagyon lassan haladó terheltet. Ezután a vádlott követni kezdte a sértett járművét, úgy hogy veszélyesen közel haladt hozzá, ezzel veszélyeztetve és megrémítve a sértettet és két utasát. A veszélyes helyzet végül a Soproni Rendőrkapitányságon ért véget, ahova a sértett hajtott feljelentést tenni, nyomában az elkövetővel.

A vádlott ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Szándékosan lépésben haladt a másik autó előtt, majd veszélyesen követte

Előzés után szándékosan hirtelen fékezett,utána szinte lépésben haladt, majd veszélyesen követte az őt megelőző autót. A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a harmincéves vádlott 2021 májusában ment az M85-ös autóúton. A vádlott előzés után hirtelen tért vissza a másik autó elé, amit a másik sofőr a reflektor felvillantásával kifogásolt. A vádlott ezután hirtelen lefékezett a másik autó előtt, majd gyakorlatilag lépésben ment előtte. A feltartott sofőr is fékezésre kényszerült, majd végül megelőzte a nagyon lassan haladó vádlottat, aki ezután követni kezdte – veszélyesen szorosan. A vádlott a manőverével veszélyeztette és megrémítette a másik autó sofőrjét és két utasát. A veszélyes helyzet végül a Soproni Rendőrkapitányságon ért véget, ahova a sértett hajtott feljelentést tenni, nyomában az elkövetővel. A vádlott ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat.

Közzétette: Magyarország Ügyészsége – 2021. október 12., kedd
Szöveg és videó forrása: Magyarország Ügyészsége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük