Fékezés nélkül rohant a kocsisorba az M1-esen

A Magyar Közút Nonprofit Zrt egyik kamerája rögzítette, ahogy szombat délután az M1-es autópályán a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódik egy személyautó. A száguldó sofőr 3 személyautót tört össze, az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elmúlt időszak egyik legmegdöbbentőbb eseménye szombaton történt. A felvételeken az látható, hogy az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve szépen lassított és szinte mindenki vészvillogót használt a sor végén, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre.A belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, aki szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel és sebességgel a várakozó járművekbe csapódott. Összesen 3 autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt. A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a lábára állították a felborult járművet, amely szinte felismerhetetlenségig összetört és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. Ugyanakkor a fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a Katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítania.

“A hasonló esetek elkerülése érdekében arra kérjük a járművezetőket, hogy minden esetben az útra, a forgalomra koncentráljanak vezetés közben. A torlódásokra, munkavégzésre pedig számos módon, ahogy itt is táblákkal, előjelző autókkal, a gyorsforgalmi utak felett található digitális kijelzőkkel is felhívjuk a közlekedők figyelmét, melyeket érdemes komolyan venni!De a közösségi autós applikációk is előre jelzik az ilyen eseményeket, így érdemes azokat is használni vagy még utazás előtt tájékozódni a www.utinform.hu oldalunkon.”

Vigyázzunk egymásra!

Szöveg és videó forrása: Magyar Közút Nonprofit Zrt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük